Docent aan het woord over VEVA-lesmateriaal

3

In gesprek met: Guido ter Haar, Graafschap College

Werken met PERSPECTIEF

We werken nu drie jaar met de boeken van PERSPECTIEF. De overstap naar deze methode verliep heel soepel. Het lesmateriaal spreekt voor zich en werkt erg prettig. Het online platform heeft een gemakkelijke interface die erg begrijpelijk is.

Keuze voor PERSPECTIEF

Onze overstap naar PERSPECTIEF was weloverwogen. Niet alleen waren we enthousiast over de boeken die we uitgebreid bekeken hebben. Ook de transparantie communicatie viel op. Als ik een vraag heb, dan bel ik hem (opleidingsadviseur Martin Landsman) en dan is het geregeld. Bij die andere methode had je dat niet zo. Bij PERSPECTIEF wordt ook daadwerkelijk geluisterd. We gaven een paar punten aan ter verbetering en drie maanden later was een deel daarvan al geregeld.

In de vorige methode vonden we de inhoud vrij omslachtig en moeilijk te lezen voor de student vanwege het gebruik van termen die een logistiek medewerker (student) niet begrijpt. Ook misten we handvatten om de stof duidelijk uit te kunnen leggen en werden er weinig afbeeldingen gebruikt.

Het mooie van PERSPECTIEF is ook de uniformiteit. De kleuren, de boeken, de kaften, de inhoud van de boeken. Of ik nu Leidinggeven, Personeelsbeleid of Orders verzamelen gebruik: de opbouw van de boeken is altijd hetzelfde. Voor de student is dit ook wel makkelijk.

Meer informatie over het PERSPECTIEF-lesmateriaal voor VEVA- en logistieke opleidingen?

Lesmateriaal VEVA Lesmateriaal Logistiek

3

Aansluiting op de VEVA-opleidingen

Ik vind dat de boeken goed aansluiten, maar het ligt er wel aan bij welk deel van Defensie een student stageloopt. Bij de luchtmacht sluit het perfect aan, want daar werken ze ook met de desbetreffende systemen en in zulke grote magazijnen.

Bij de landmacht is het net even wat anders. Daar komt niet altijd bij elk onderdeel de kretologie terug die in de methode voorkomt. Bij de marine durf ik het niet te zeggen.

Alles weten over PERSPECTIEF?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Patrick Falk
opleidingsadviseur

joyner-meelhuysen

Joyner Meelhuysen
opleidingsadviseur

Share This