Retail Rules

Retail Rules: what’s new?

Zoals je weet, zijn er nieuwe kwalificatiedossiers voor mbo retail. Daarom werken we met een heldere visie hard aan de ontwikkeling van ons retail-lesmateriaal. Retail rules!

Benieuwd?

Lees hieronder snel meer … Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen of plan hier zelf eenvoudig een afspraak met de opleidingsadviseur voor een demo of persoonlijke toelichting op het nieuwe lesmateriaal.

PERSPECTIEF

De retail is veelzijdig en dynamisch, altijd in beweging en vol trends en ontwikkelingen. Dat is ook wat we willen laten zien in ons lesmateriaal. Met PERSPECTIEF bieden we perspectief:

OP DE RETAIL

Hoe ziet het retaillandschap eruit? Welke branches, formules en winkels kom ik er tegen? Welke trends en ontwikkelingen spelen er?

Bij ieder onderwerp geeft de Retailview een concreet voorbeeld van een trend of ontwikkeling in een bestaande winkel.

OP DE WERKVLOER

Welke functies, rollen en werkzaamheden zijn er in de offline en online winkel? Met welke partijen en mensen heb ik te maken? En wanneer heb ik met ze te maken?

Er is focus op wat er in de winkel én erbuiten gebeurt.

OP DE PRAKTIJK

Wat is mijn rol? Welke kennis, skills en houding heb ik nodig om in de praktijk aan de slag te kunnen? De skillsbox in het lesmateriaal geeft concreet aan welke skills er in elke module aan bod komen.

MODULAIRE OPZET

De modules van PERSPECTIEF bieden de mogelijkheid onderwijs precies zo in te richten passend bij de onderwijsvisie van jouw school.

 • COMPLETE MODULES: losse blended modules met theorie, vragen, oefeningen en toetsen

  Elke module bevat beeld- en videomateriaal, verschillende werkvormen, gekoppelde begrippen en de optie om zelf toetsen samen te stellen.

 

 • LINEAIR OF VARIABEL IN TE ZETTEN: keuze tussen de adviesroute door de modules of een eigen route, afhankelijk van het soort onderwijs, de klas of de student

  Volg het voorgestelde programma of plan modules in en bepaal zelf de volgorde. Of kies voor een combinatie, het kan met PERSPECTIEF.

MET PERSPECTIEF READY FOR THE JOB

 • PRAKTIJKGERICHT: voorbeelden uit de praktijk, aandacht voor skills en voorbereiding op de beroepspraktijk

  Met een vacature als uitgangspunt werken studenten, stap voor stap, door de modules naar het eindresultaat: de kennis, skills en houding die nodig zijn om de vacature te kunnen vervullen.

 

 • HOUDING: naast kennis en vaardigheden ook aandacht voor de gewenste beroepshouding in het lesmateriaal

  Met voor studenten herkenbare This or That-stellingen worden ze bewust van hun eigen houding en welke rol die speelt.

DE ONTWIKKELING VAN PERSPECTIEF

Het lesmateriaal wordt gemaakt door een team van onderwijs- en opleidingskundigen, retaildocenten, auteurs, retailspecialisten en inhoudsdeskundigen. Bij de ontwikkeling van het lesmateriaal gaan wij uit van:

WIEL VAN EFFECTIEF LEREN

In iedere module komen de zes stappen van het wiel van effectief leren aan bod, dit zorgt voor een optimaal leerrendement.

KWALIFICATIEDOSSIERS

We ontwikkelen op basis van de nieuwe kwalificatiedossiers waarin het retaillandschap, de klantreis, hospitality en omnichannel belangrijke aandachtspunten zijn.

EXAMENINDELING

In de voorgestelde adviesroute houden wij rekening met de examenindeling van ESS Examenservices en de daarbij horende examentermen.

Alles weten over PERSPECTIEF?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Patrick Falk
opleidingsadviseur

joyner-meelhuysen

Joyner Meelhuysen
opleidingsadviseur

Share This