Logistics moves

Logistics moves: what’s new?

Zoals je weet, zijn er nieuwe kwalificatiedossiers voor mbo logistiek. Daarom werken we met een heldere visie hard aan de ontwikkeling van ons logistieke lesmateriaal. Logistics moves!

Benieuwd? Lees hieronder snel meer.

We nodigen je ook van harte uit voor onze inspirerende docentendag (online) op vrijdag 1 april a.s.

PERSPECTIEF

De logistiek is veelzijdig en dynamisch, altijd in beweging en vol trends en ontwikkelingen. Dat is ook wat we willen laten zien in ons lesmateriaal. Met PERSPECTIEF bieden we perspectief:

OP DE LOGISTIEK

Hoe ziet het logistieke landschap eruit? Welke logistieke deelgebieden en bedrijven kom ik er tegen? Welke trends en ontwikkelingen spelen er?

Bij ieder onderwerp geeft Logistic moves een concreet voorbeeld van een trend of ontwikkeling in een bestaand logistiek of transportbedrijf.

OP DE WERKVLOER

Welke functies, rollen en werkzaamheden zijn er in de logistiek? Met welke partijen en mensen heb ik te maken? En wanneer heb ik met ze te maken?

Er is focus op wat er op de werkvloer én erbuiten gebeurt.

OP DE PRAKTIJK

Wat is mijn rol? Welke kennis, vaardigheden en houding heb ik nodig om in de praktijk aan de slag te kunnen?

In het casusbedrijf oefenen studenten de werkprocessen in de veilige omgeving van de school.

MODULAIRE OPZET

De modules van PERSPECTIEF bieden de mogelijkheid onderwijs precies zo in te richten passend bij de onderwijsvisie van jouw school.

 • COMPLETE MODULES: losse blended modules met theorie, vragen, oefeningen en toetsen

  Elke module bevat beeld- en videomateriaal, verschillende werkvormen, gekoppelde begrippen en de optie om zelf toetsen samen te stellen.

 • LINEAIR OF VARIABEL IN TE ZETTEN: keuze tussen de adviesroute door de modules of een eigen route, afhankelijk van het soort onderwijs, de klas of de student

  Volg het voorgestelde programma of plan modules in en bepaal zelf de volgorde. Of kies voor een combinatie, het kan met PERSPECTIEF.

MET PERSPECTIEF READY FOR THE JOB

 • PRAKTIJKGERICHT: voorbeelden uit de praktijk, aandacht voor skills en voorbereiding op de beroepspraktijk

  Met een vacature als uitgangspunt werken studenten, stap voor stap, door de modules naar het eindresultaat: de kennis, skills en houding die nodig zijn om de vacature te kunnen vervullen.

 • CASUSBEDRIJF: oefenen in de veilige omgeving van de school.

  Bij logistiek dienstverlener Ysema Logistiek kunnen studenten veilig oefenen met de werkprocessen.

DE ONTWIKKELING VAN PERSPECTIEF

Het lesmateriaal wordt gemaakt door een team van onderwijs- en opleidingskundigen, docenten logistiek, auteurs en logistiek- en transportspecialisten en inhoudsdeskundigen. Bij de ontwikkeling van het lesmateriaal gaan wij uit van:

WIEL VAN EFFECTIEF LEREN

In iedere module komen de zes stappen van het wiel van effectief leren aan bod, dit zorgt voor een optimaal leerrendement.

KWALIFICATIEDOSSIERS

We ontwikkelen op basis van de nieuwe kwalificatiedossiers waarin het logistieke landschap, logistiek proces en supply chain belangrijke aandachtspunten zijn.

EXAMENINDELING

In de voorgestelde adviesroute houden wij rekening met de examenindeling van ESS Examenservices en de daarbij horende examentermen.

Alles weten over PERSPECTIEF?

Neem contact op en we helpen je graag verder.

Patrick Falk
opleidingsadviseur

joyner-meelhuysen

Joyner Meelhuysen
opleidingsadviseur

Share This