Kennis delen op Logistica

3

Smart warehousing

Het thema van dit jaar was smart warehousing. Er was dus volop aandacht voor big data, virtual reality, Automated Guided Vehicles, robots en cobots.

Logistieke dienstverleners, banken en andere stakeholders gaven in de theaters presentaties om bezoekers op de hoogte te stellen van de laatste stand van zaken. De aandacht was hierbij niet alleen op digitalisering en techniek gericht. Ook de mogelijkheden om met duurzame inzet van medewerkers slimmer te werken stonden hoog op de agenda.

In het BMWT Veiligheidstheater waren we aanwezig bij de lezing van Ewout Brehm, directeur van het Bureau voor Fysieke Arbeid, die vertelde hoe hij logistieke bedrijven begeleidt om veiliger te werken. Duidelijk werd dat bedrijven zelf het wiel uitvinden. Zonde, want er is een Code Gezond en Veilig Werken waarin de branche de nadruk vestigt op duurzame arbeid. Deze Code hebben wij in het lesmateriaal geïntegreerd zodat studenten zich bewust zijn dat zij zelf risico’s op de werkvloer kunnen beperken.

Voor de thuisblijvers: op de website van Logistica is veel informatie te vinden over smart warehousing en alle exposanten. De gratis whitepapers zijn een aanrader om door te nemen. Dat geldt onder meer voor ‘Digitalisering vraagt om andere skills’ van Paul Preenen, onderzoeker bij TNO, die ingaat op de vraag hoe het onderwijs aan kan sluiten op de technologisering van de logistiek.

Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, concrete vragen hebt of gewoon een prettige dag uit wilt met studenten, dan is Logistica zeker de moeite waard.

3

Meer weten? Stel hier uw vraag.

Uw gegevens

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief ontvangenNee, bedankt

Uw vraag

* = verplicht veld

Ik blijf graag op de hoogte

Op de hoogte blijven van het nieuws voor mbo-docenten? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van PERSPECTIEF.

Je bent aangemeld!

Share This