‘’Cyberwerf Security Scan’’ creëert cyberveiligheidsbewustzijn

Cyberwerf

Cyberwerf is het onderwijsproject van het Security Field Lab in samenwerking met P@CT van ROC Mondriaan. Op het bedrijventerrein Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek (ZKD) in Den Haag ontwikkelen studenten een laagdrempelige ‘’Cyberwerf Security Scan’’, een beveiligingsscan waarbij mkb-ondernemingen de mogelijkheid krijgen om te controleren of hun onderneming voldoende beschermd is tegen cybercrime.

Veel kleine ondernemingen hebben onvoldoende deskundigheid in huis om dit juist in te schatten. Via de ‘’Cyberwerf Security Scan’’ kan nu worden geïnventariseerd of er kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur aanwezig zijn.

Bron: ww.mboraad.nl

Lesmateriaal Cybercrime

In het keuzedeel Digitale Vaardigheden (basis en gevorderd) leren de studenten niet alleen hoe je cybercrime kunt voorkomen. Er zijn nu ook projecten toegevoegd aan de licentie, zodat de studenten zelf met cybercrime aan de slag kunnen en ervaren ze hoe ze hiermee het beste om kunnen gaan. 

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over lesmateriaal voor het keuzedeel Digitale Vaardigheden of vraag hier een proeflicentie aan.

Meer weten? Stel hier uw vraag.

Uw gegevens

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief ontvangenNee, bedankt

Uw vraag

* = verplicht veld

Ik blijf graag op de hoogte

Op de hoogte blijven van het nieuws voor mbo-docenten? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van PERSPECTIEF.

Je bent aangemeld!

Share This