In gesprek met je studenten: het corona-effect op de retail!

3

Corona heeft retail in haar greep. – Retailers hamsteren als gevolg van coronavirus. – Voorraadproblemen bij diverse winkels – Omzet valt tegen als gevolg van corona. – Retailers vrezen voor de gevolgen van coronavirus.

Het is aan de orde van de dag: nieuws over het coronavirus. COVID- 19 verspreidt zich in snel tempo over steden, landen en verschillende continenten. Natuurlijk geeft dit op humanitair gebied een enorme klap, maar ook op andere gebieden wordt de impact steeds groter. Heb jij er al met je studenten bij stilgestaan wat het effect van het coronavirus op de retail is? 

Wat speelt er zoal in de retail met betrekking tot het coronavirus?

Coolblue, de op een na grootste webshop van Nederland, besloot de verkopen te beperken omdat de aanvoer van producten vanuit China stagneert omdat de productie zo goed als stil ligt. Coolblue heeft de prijzen verhoogd en reclame maken doen ze voorlopig niet. Zo hoopt het bedrijf de magazijnen vol te houden.

Nike besluit het kantoor twee dagen te sluiten omdat er een medewerker besmet zou zijn met het coronavirus en het pand daarom grondig gereinigd wordt.

Blokker vreest voor problemen in de voorraad en gaat ervan uit dat deze tegen de zomer merkbaar worden in de winkels.

Kruidvat laat weten dat er 5 X meer desinfecterende handgel wordt verkocht dan normaal.

De voorjaars- en zomercollecties van veel modeketens bevonden zich al op zee toen corona werd vastgesteld, dus daar worden geen problemen verwacht. De najaarscollectie wordt vaak in april geproduceerd en verscheept. Hoe dat gaat lopen, is nog moeilijk te voorspellen.

Online supermarkt Picnic zette een limiet van € 150 op het te besteden bedrag aan boodschappen om zo hamsteren te voorkomen en omdat ze willen dat iedereen boodschappen kan blijven doen.

Meer dan 100 ondernemers doen een beroep op de werktijdverkortingsregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid omdat zij erg getroffen worden door de impact van het coronavirus.

 

 

3

Meer weten? Stel hier uw vraag.

Uw gegevens

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief ontvangenNee, bedankt

Uw vraag

* = verplicht veld

Ik blijf graag op de hoogte

Op de hoogte blijven van het nieuws voor mbo-docenten? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van PERSPECTIEF.

Je bent aangemeld!

Share This